Παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry
Πανεύκολο παγωτό ξυλάκι με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή, που σου δίνει δροσιά χωρίς περιττές θερμίδες!
Υλικά
- 560 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 80 γρ. μέλι και 1 κουτ.σουπ. επιπλέον για τα φρούτα
- 300 γρ. blueberry
Οδηγίες
- Βάζουμε τα blueberry στον επεξεργαστή μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι να πολτοποιηθούν.
- Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με το μέλι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Γεμίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι τις ειδικές θήκες παγωτού και συνεχίζουμε με πολτό blueberry. Ακολούθως προσθέτουμε εναλλάξ στρώσεις γιαουρτιού και bluebbery και προσαρμόζουμε από ένα ξυλάκι σε κάθε θήκη.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 5 - 6 ώρες να παγώσουν.
- Ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια βουτώντας τις θήκες για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο παγωτό.
Σημειώσεις
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα blueberry με οποιοδήποτε άλλο καλοκαιρινό ώριμο φρούτο μας αρέσει.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking