Τραγανά cookies σοκολάτας
Εύκολα, πεντανόστιμα και τραγανά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας , ιδανικά για τον καφέ ή το γάλα των παιδιών!
Υλικά
- 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
- 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 450 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
- 90 γρ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 360 γρ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 12 γρ. σόδα μαγειρική
- 9 γρ. αλάτι
- 2 τεμ. ξύσμα λεμονιού (ακέρωτο)
- 3 τεμ. ξύσμα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
Οδηγίες
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας και χτυπάμε με τον γάντζο να ενωθούν τα υλικά.
- Σταματάμε κατά διαστήματα και με τη βοήθεια μιας μαρίζ καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου και συνεχίζουμε το χτύπημα με τον γάντζο του μίξερ.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη των μπισκότων.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Πλάθουμε σε στρογγυλές μπαλίτσες των 50 γραμμαρίων και τις πιέζουμε απαλά στο κέντρο ώστε να γίνουν πιο πλατιές και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να υπάρχει μεταξύ τους απόσταση, γιατί στο ψήσιμο απλώνουν.
- Ψήνουμε μόνο για 15 λεπτά και όχι παραπάνω ,γιατί τα μπισκότα θα βγουν πολύ σκληρά.
- Στην αρχή τα μπισκότα βγαίνουν μαλακά, αλλά όσο περνά η ώρα θα σκληρύνουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πολύ καλά και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί με καπάκι.
- Διατηρούνται για 5 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημειώσεις
Tip: Αντί για κομματάκια σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα κ.λ.π) , πολύχρωμα κουφετάκια, αποξηραμένες σταφίδες, cranberrieς αποξηραμένα ή να κάνουμε μίξεις με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και κομματάκια σοκολάτας.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking