Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα

24

Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα

Λαχταριστός γαύρος με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και μαϊντανό, το απόλυτο μεσογειακό γεύμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκος γαύρος
  • 3-4 τεμ. ώριμες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουτ.γλ. μαραθόσπορο
  • 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα κεφάλια και τα εντόσθια από τους γαύρους, πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  • Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι ,ξερή ρίγανη, ξερό θυμάρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια και τον σπασμένο μαραθόσπορο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες .
  • Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση ροδέλες από ντομάτες .
  • Στη συνέχεια κάνουμε μια στρώση από τον γαύρο καλύπτοντας όλη την επιφάνεια από τις ντομάτες και στη συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση από φέτες ντομάτας.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε το πυρέξ μέσα στο φούρνο ψήνοντας για μία ώρα.
  • Σερβίρουμε όταν είναι έτοιμο.
Κατηγορία: Γαύρος, Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γαύρος, μαϊντανός, ντομάτα, ψάρι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close