Γιουβέτσι με καλαμαράκια και λιαστές ντομάτες
Διαφορετικό θαλασσινό γιουβέτσι με καλαμαράκια και λιαστές ντομάτες, φαγητό πλούσιο σε γεύση και αρώματα ιδανικό για ουζάκι!
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες μαζί με τα πλοκάμια
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ντομάτες περασμένες τον τρίφτη χωρίς τα σπόρια
- 1 κουτ.γλ. μαραθόσπορο σε σκόνη
- 5 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμαράκια μαζί με το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, το μαραθόσπορο και λίγο πιπέρι για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις ροδίσουν τα καλαμαράκια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μια μεγάλη γάστρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Ρίχνουμε μέσα στη γάστρα τις τριμμένες ντομάτες χωρίς τα σπόρια ,το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε δυόμισι κούπες (850 ml ) ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Ψήνουμε το γιουβέτσι για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κριθαράκι ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη κολλήσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα.
- Βγάζουμε το γιουβέτσι από το φούρνο όταν ακόμα κρατάει λίγο το κριθαράκι δηλαδή να είναι al dente, γιατί συνεχίζει ο βρασμός μέσα στη γάστρα και έτσι το γιουβέτσι δεν θα λασπώσει και θα βγει σπυρωτό.
- Σερβίρουμε το γιουβέτσι με καλαμαράκια και λιαστές ντομάτες με σαλάτα εποχής.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking