Γιουβαρλάκια με ντομάτα

18

Γιουβαρλάκια με ντομάτα

Το καλοκαίρι η ντομάτα έχει τον πρώτο λόγο και βάζει στην.... άκρη το.... αυγολέμονο. Όταν δοκιμάσετε τα γιουβαρλάκια με αυτόν τον τρόπο, θα καταλάβετε και τη διαφορά!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τα γιουβαρλάκια:

  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
  • 1 τεμ. αβγό
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 4 κουτ. σουπ. ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
  • 3 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλ. μπαχάρι σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέερι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 φλ. τσ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη χωρίς τα σπόρια
  • 2 φλ.τσ. ζωμό κότας ή νερό
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλ. μπούκοβο γλυκό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη.
  • Τοποθετούμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί προσθέτοντας το ελαιόλαδο και σοτάροντας το κρεμμύδι μαζί με τη γλυκιά πάπρικα και το γλυκό μπούκοβο για τρία λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε άλλα τρία λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το ζωμό από το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπαλίτσες και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό (στο πέντε) και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα και να ψηθούν τα γιουβαρλάκια.
  • Προς το τέλος δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: κιμάς μοσχαρίσιος, ντομάτα, ρύζι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close