Καλαμαράκια με λιγκουίνι

22

 

Καλαμαράκια με λιγκουίνι

Εντυπωσιακό γεύμα για το καλοκαίρι που θέλουμε εύκολα και γρήγορα μενού. Καλαμαράκια με λιγκουίνι και φυσικά δεν θα μπορεί να λείπει το ουζάκι!
Μερίδες 5
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
  • 1 κουτ. γλ. κοφτό μαραθόσπορο σπασμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, χωρίς να κόψουμε τα πλοκάμια.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα πλασοτέ να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτοντας τα καλαμαράκια, αφού τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά από τα νερά και τα σοτάρουμε για πέντε λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε να βγάλει το άρωμά του και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για πέντε λεπτά.
  • Ακολούθως, σβήνουμε με το ούζο κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα, βράζουμε τα λιγκουίνι al dente.
  • Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα με μία τσιμπίδα παίρνουμε τα λιγκουίνι και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε. Αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή ρίχνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για δύο με τρία λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κατηγορία: καλαμαράκια, Κυρίως Γεύμα, Νηστήσιμο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: καλαμαράκια, λιγκουίνι, ντομάτα, ούζο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close