Καλαμαράκια με λιγκουίνι
Εντυπωσιακό γεύμα για το καλοκαίρι που θέλουμε εύκολα και γρήγορα μενού. Καλαμαράκια με λιγκουίνι και φυσικά δεν θα μπορεί να λείπει το ουζάκι!
Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 δοντάκι σκόρδο
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 500 γρ. ντομάτες τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
- 1 κουτ. γλ. κοφτό μαραθόσπορο σπασμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, χωρίς να κόψουμε τα πλοκάμια.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα πλασοτέ να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτοντας τα καλαμαράκια, αφού τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά από τα νερά και τα σοτάρουμε για πέντε λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε να βγάλει το άρωμά του και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για πέντε λεπτά.
- Ακολούθως, σβήνουμε με το ούζο κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, βράζουμε τα λιγκουίνι al dente.
- Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα με μία τσιμπίδα παίρνουμε τα λιγκουίνι και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε. Αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή ρίχνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για δύο με τρία λεπτά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι