Κοτόπουλο με κρέμα τυριού και μουστάρδα
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή με κοτόπουλο, κρέμα τυριού και μουστάρδα ιδανική για το καθημερινό τραπέζι ή για ένα φιλικό κάλεσμα.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από στήθος κομμένο σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
- 200 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 3 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 200 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ.γλ. κάρι σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου:
- 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ. κάρι σε σκόνη
- 3 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 4- 5 λεπτές φέτες πορτοκαλιού
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για το πασπάλισμα:
- 2 κουτ.σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό μόνο τα φυλλαράκια
- ξύσμα πορτοκαλιού ( προαιρετικά )
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε μέσα το κοτόπουλο μαζί με όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι να βραχούν όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 7- 8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε το κάρι και τον ξερό κόλιανδρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Ακολούθως προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και ένα φλυτζάνι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
- Βγάζουμε το καπάκι από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο το μείγμα κρέμας τυριού και ανακατεύουμε τη σάλτσα να ενωθεί με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται το φαγητό και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι πιλάφι ή ρύζι μπασμάτι.
Σημειώσεις
Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να μαρινάρουμε το κοτόπουλο για ένα ολόκληρο βράδι και την επόμενη ημέρα συνεχίζουμε με τη συνταγή.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking