Μεξικάνικες τορτίγιες κοτόπουλου με ψητά λαχανικά
Εύκολη και γρήγορη Μεξικάνικη συνταγή με Fajitaς (Φαχίτας) κοτόπουλου και ψητά λαχανικά που μπορείς να την φτιάξεις σε ηλεκτρική ψησταριά τύπου bbq , σε κάθε είδους ψησταριά ή σε μαντεμένιο τηγάνι στην κουζίνα σου.
Υλικά
Υλικά :
- 600 γρ. κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα
- 8 τεμ. τορτίγιες μεγάλες
- 2 τεμ. κόκκινες , κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές
- 2 τεμ. ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- 4 τεμ. ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
Υλικά για τη μαρινάδα:
- 3 - 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για τη sause γιαουρτιού:
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο3
- 3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 4 σταγόνες χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Κόβουμε το κοτόπουλο με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε βαθύ μπολ μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχούν τα κομμάτια του κοτόπουλου και καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες ιδανικά για ένα βραδυ.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες, τα ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τις χρωματιστές πιπεριές σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε το ηλεκτρικό bbq ή το μαντεμένιο τηγάνι να ζεσταθεί πολύ καλά, ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα λαχανικά αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους για να ψηθούν. Μετά από 2 - 3 λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά για να ψηθούν.
- Βγάζουμε τα λαχανικά σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους για να ψηθούν.
- Ψήνουμε για 4 - 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να τελειώσουν.
- Ψήνουμε τις τορτίγιες για 1 λεπτό από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σε πιάτο σερβίρουμε μια τορτίγια βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας sause γιαουρτιού και την απλώνουμε στη συνέχεια προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλου και από πάνω ψητά λαχανικά που ετοιμάσαμε και λίγη sause γιαουρτιού από πάνω αν θέλουμε.
- Τυλίγουμε τις τορτίγιες στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και γυρίζουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
- Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.
Για τη sause γιαουρτιού:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking