Μοσχάρι Τας Κεμπάπ

3.3K

 

Μοσχάρι Τας Κεμπάπ

Αγαπημένο Πολίτικο φαγητό με τρυφερό μοσχαράκι μαγειρεμένο σε κόκκινη πεντανόστιμη σάλτσα με μπαχαρικά που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο! Ιδανική πρόταση για γιορτινό κάλεσμα ή για το Κυριακάτικο τραπέζι.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι από ελιά ή σπάλα
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη χωρίς τα σπόρια
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο πολτοποιημένα
  • 1 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ,τσ. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 τεμ. δαφνόφυλλα
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1/4 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ.σουπ. πετιμέζι
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε καρέ που να έχουν μέγεθος μπουκιάς και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε φαρδιά και πλατιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά το κρέας μαζί με τα μπαχαρικά έτσι ώστε να ροδίσει πολύ καλά από όλες τις μεριές και να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
  • Αφαιρούμε το κρέας και το βάζουμε σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν το σκόρδο μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον σοτάρουμε τρίβοντας τον στον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα για να βγάλει το άρωμα του.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος μαζί με τα ζουμάκια που έχουν βγάλει και φέρνουμε μια βόλτα το φαγητό ανακατεύοντας απαλά σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα ,το πετιμέζι, τα φύλλα δάφνης , λίγο αλάτι , πιπέρι και 2 ποτήρια νερό ίσα ίσα να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  • Μετά από μισή ώρα ελέγχουμε το φαγητό και σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί και να μαλακώσει.
  • Τα τελευταία 10 αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει σε μέτρια φωτιά κουνώντας την κατσαρόλα από τις χειρολαβές ανά τακτά διαστήματα.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει το κρέας και έχει δέσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε το Τας Κεμπάπ με μακαρόνια, σπυρωτό ρύζι ,πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, μοσχάρι, ντομάτες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιορτινό τραπέζι, κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, μοσχάρι, νόστιμη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close