Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά

7.8K

 

Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά

Εύκολο, νόστιμο και υγιεινό φαγητό με φιλέτο ψαριού και λαχανικά για όλη την οικογένεια. Όταν η θάλασσα αποκτά το δικό της μποστάνι.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 τεμ. κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 2 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες μεσαίου μεγέθους
  • 12 - 14 τεμ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 2 τεμ. μεγάλες και ώριμες ντομάτες
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σοτάρισμα των ψαριών
  • 1/2 τεμ. ματσάκι μαϊντανό
  • 1 τεμ. φρέσκο δενδρολίβανο χωρίς τα κοτσάνια
  • 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό ρίγανη ξερή
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Μέσα στον πολυκόφτη βάζουμε ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο χωρίς τα κοτσάνια, την ξερή ρίγανη, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε να πάρουμε ένα μείγμα σαν κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες πάχους 2 εκ. και ξανά στη μέση. Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις τεμαχίζουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ. περίπου και ξανά στη μέση.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε σε πυρίμαχο ταψί διαστάσεων 35 X 25 μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση αφού τις έχουμε πλύνει πολύ καλά, βγάζουμε τα σπόρια και τρίβουμε την ψίχα τους στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες στα λαχανικά και την κρέμα σκόρδου που ετοιμάσαμε (κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας για τα φιλέτα ψαριού ) και ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα λαχανικά. Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό και ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο.
  • Ξεκινάμε την προετοιμασία για το φιλέτο ψαριού. Πλένουμε τα φιλέτα κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρασία.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά τα φιλέτα ψαριού ίσα ίσα να πάρουν λίγο χρώμα ( περίπου 2 λεπτά από κάθε μεριά ) και τα βάζουμε σε πιατέλα. Καλύπτουμε τα ψάρια με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.
  • Βγάζουμε το πυρίμαχο ταψί από τον φούρνο στα 30 λεπτά ανακατεύουμε με προσοχή τα λαχανικά και τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού επάνω από τα λαχανικά. Σε κάθε κομμάτι ψαριού βάζουμε από πάνω λίγη από την κρέμα σκόρδου που κρατήσαμε για να έχουν υγρασία κατά την διάρκεια του ψησίματος.
  • Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να ροδίσει. Για να μην στεγνώσουν τα ψάρια στα 15 λεπτά τα βρέχουμε με το ζουμάκι από τα λαχανικά.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει μείνει με το λάδι και χωρίς ζουμιά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρουμε το φαγητό με λευκό ξηρό κρασί.

Σημειώσεις

Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φιλέτο πέρκας με μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο.
Κατηγορία: κολοκυθάκια, Κυρίως Γεύμα, λαχανικά, μελιτζάνες, ντομάτες, πέρκα, ψάρια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Γρήγορο & εύκολο, καλοκαιρινη συνταγή, κολοκυθάκια, λαχανικά, μελιτζάνες, ντομάτες, ψάρια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close