Πατάτες γιαχνί με καρότα και πιπεριές Φλωρίνης
Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό της ελληνικής κουζίνας με λίγα υλικά που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου και σε κάθε περίσταση. Στη συγκεκριμμένη συνταγή η προσθήκη καρότων και πιπεριάς Φλωρίνης έδωσε έχτρα νοστιμιά και γεύση στο φαγητό.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 2 τεμ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 80 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. τριφτή ντομάτα κονκασέ
- 2 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 2 τεμ. φύλλα δάφνης
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Σε φαρδιά κατσαρόλα κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές Φλωρίνης, λίγο αλάτι για να βγάλουν τα λαχανικά τα υγρά τους προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να σοταριστεί μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και τα γυρίζουμε όλα μαζί για τσιγαριστούν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και νερό ίσα ίσα που να σκεπάσει τα υλικά και ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
- Τα τελευταία 10 λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα.
- Όταν είναι έτοιμο το φαγητό αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking