Πιπεριές γεμιστές με κινόα και μανιτάρια

3K

 

Πιπεριές γεμιστές με κινόα και μανιτάρια

Νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή με κόκκινες πιπεριές, κινόα και μανιτάρια για ελαφρύ γεύμα κατάλληλο για χορτοφάγους ή για όσους θέλουν να φάνε κάτι υγιεινό.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά

Υλικά

  • 8 τεμ. κόκκινες πιπεριές ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινες, κίτρινες ή πορτοκαλί )
  • 130 γρ. κινόα
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε μικρά καρέ
  • 600 γρ. ντομάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 τεμ. κολοκύθι μεγάλο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 100 ml ελαιόλαδο για την γέμιση
  • 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 κουτ.σουπ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ.γλ. ξερό
  • 1 κουτ.σουπ. φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, μόνο τα φυλλαράκια ή 1 κουτ.γλ. ξερό
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για το ταψί:

  • 6 -7 κουτ.σουπ. τριμμένη ντομάτα στο χοντρό τρίφτη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. πετιμέζι ή ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε μια φέτα από την πλευρά του κοτσανιού και αφήνουμε τα καπάκια στην άκρη και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  • Πλένουμε με αρκετό τρεχούμενο νερό την κινόα, τρίβοντας την με τα χέρια μας και στη συνέχεια την στραγγίζουμε και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 300 ml νερό και βράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα του βρασμού χωρίς το καπάκι.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κινόα να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια για 3 λεπτά και στη συνέχεια το ξερό κρεμμύδι μαζί με το κολοκυθάκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα (αφαιρούμε πριν 6 - 7 κουτ. σούπας για το ταψί) ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Ρίχνουμε μέσα τα μυρωδικά, την κινόα, την γλυκιά πάπρικα, λίγη ζάχαρη ή πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ταψί και τα ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού για να δημιουργηθεί μια σάλτσα στη διάρκεια του ψησίματος.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα μέχρι επάνω και σκεπάζουμε κάθε πιπεριά με το καπάκι της.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε τις πιπεριές χλιαρές με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Κατηγορία: κινόα, Κυρίως Γεύμα, μανιτάρια, νηστεία, ντομάτες, πιπεριές
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: vegan, vegeterian, ελληνική κουζίνα, καλοκαιρινη συνταγή, κινόα, μανιτάρια, νηστεία, οικονομική, πιπεριές
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close