Χοιρινό με κυδώνια και κρασί στην κατσαρόλα

1.7K

 

Χοιρινό με κυδώνια και κρασί στην κατσαρόλα

Υπέροχη συνταγή για χοιρινό με κυδώνια πεντανόστιμο και μελωμένο ιδανική λύση για το Πρωτοχρωνιάτικο τραπέζι που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας καθώς το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά

Υλικά

  • 1500 γρ. χοιρινό από σπάλα ή μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 500 ml μοσχάτο Σάμου ξηρό
  • 400 ml ζωμός κότας
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 τεμ. ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 2 τεμ. δαφνόφυλλα
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • αλεύρι για το πανάρισμα του κρέατος
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, αλευρώνουμε από όλες τις μεριές και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε το σκληρό πυρήνα και τα κόβουμε σε 6-8 φέτες. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε κι αυτά να στραγγίσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψουν και προσθέτουμε τα κυδώνια. Τα σοτάρουμε 2- 3 λεπτά ανακατεύοντας προσέχοντας να μη σπάσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο.
  • Προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά το κρέας τινάζοντας από το περιττό αλεύρι.
  • Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για λίγο σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην καεί.
  • Προσθέτουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το κόλιανδρο και το μπαχάρι και σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό κότας, προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε και σιγομαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει αρκετά αλλά να μη γίνει εντελώς.
  • Προσθέτουμε τα κυδώνια λίγο αλάτι και λίγο νερό αν χρειαστεί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να μελώσει το φαγητό.
Κατηγορία: κυδώνια, Κυρίως Γεύμα, χοιρινό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιορτινό τραπέζι, κυδώνια, κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, χοιρινό, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close