Μπιφτέκια από κοτόπουλο
Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για αφράτα μπιφτέκια από κοτόπουλο για το καθημερινό μας τραπέζι που τα σερβίρουμε ιδανικά με μουστάρδα και λαχανικά στον ατμό.
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς κοτόπουλο ή γαλοπούλα , μισό από στήθος και μισό από μπούτια
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- 5 τεμ. φέτες ψωμί του τοστ
- 1 τεμ. αυγό ολόκληρο
- 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ.σουπ. ρίγανη ξερή
- 2 κουτ.σουπ. γεμάτες μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κουρκουμάς σκόνη
- 1 κουτ.γλ. κοφτή κάρυ σε σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
- φρέσκο πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί.
- Βάζουμε στο πολυμίξερ το ψωμί του τόστ κομμένο σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε έτσι ώστε να γίνει πολύ λεπτά ψίχουλα.
- Αδειάζουμε σε βαθύ μπολ το ψωμί του τόστ που κάναμε σε ψίχουλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα και πλάθουμε 8 μπιφτέκια .
- Τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε κάτω από το γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε ιδανικά με μουστάρδα, λαχανικά στον ατμό και ρύζι πιλάφι.
Σημειώσεις
Tipς: Επειδή η ζύμη κολλάει όταν θα ζυμώνετε τα μπιφτέκια θα περνάτε συχνά τα χέρια σας με ελαιόλαδο ή νερό .
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking