Ογκρατέν με ψωμί του τοστ σαν πίτσα

1.8K

 

Ογκρατέν με ψωμί του τοστ σαν πίτσα

Φτιάξτε αυτό το εύκολο και πεντανόστιμο ογκρατέν με ψωμί του τοστ, τριμμένα τυριά, ζαμπόν και ροδέλες ντομάτας που μοιάζει με πίτσα, για τις μέρες που δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 300 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 300 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 10 φέτες ζαμπόν ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ.σουπ. κέτσαπ έτοιμη από το σούπερ μάρκετ
  • 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 2 τεμ. πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 3 τεμ. ντομάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 4 τεμ. αυγά
  • 380 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 380 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • λίγη ρίγανη ξερή
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί διαστάσεων 30 x 25 εκ. και στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα μαζί με την κέτσαπ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα δυο υλικά. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες του τοστ με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ένταμ και την γκούντα και ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Στρώνουμε επάνω στις φέτες του τοστ τις ροδέλες της ντομάτας έτσι ώστε η μια ροδέλα ντομάτας να καλύπτει στα μισά την άλλη.
  • Συνεχίζουμε πασπαλίζοντας με το μισό μείγμα των τυριών που ετοιμάσαμε, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Ακολούθως στρώνουμε το ζαμπόν, βάζοντας τη μια φέτα δίπλα στην άλλη και συνεχίζουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο μείγμα τυριών, καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με τις ροδέλες πιπεριάς και πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ελαφρά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
  • Με τη βοήθεια βαθιάς κουτάλας ρίχνουμε το μείγμα αυγών πάνω στην πίτσα - ογκρατέν φροντίζοντας να βραχεί παντού.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  • Όταν το ογκρατέν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αυγά, γάλα, ζαμπόν, κρέμα γάλακτος, Κυρίως Γεύμα, πάρτυ, τυρί γκούντα, τυρί ένταμ, ψωμί του τόστ
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αλλαντικά, εύκολη συνταγή, κυρίως γεύμα, ογκρατέν, οικονομική, πάρτι, φθινοπωρινή συνταγή, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close