Μους βανίλια με χαλβά του μπακάλη
Όταν ο ταπεινός χαλβάς του μπακάλη συναντά την μους βανίλια το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά γευστικό και μπορεί να σας συντροφεύσει στη νηστεία της Σαρακοστής.
Υλικά
- 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. χαλβά βανίλια του μπακάλη ή σοκολάτα
- 110 γρ. ταχίνι
- 1 κουτ.γλ.κοφτό κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
Για την επικάλυψη :
- αμύγδαλα λευκά, χοντροκομμένα
- κανέλα σκόνη
Οδηγίες
- Ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα και να σχηματιστούν οι γνωστές κορυφές στο σύρμα .
- Βάζουμε τον χαλβά του μπακάλη κομματιασμένο μέσα στον πολυκόφτη μαζί με το ταχίνι την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας και πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τον χαλβά μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και συνεχίζουμε βάζοντας λίγη λίγη ποσότητα χαλβά μέσα στη σαντιγί μέχρι να τελειώσει και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω για να μη ξεφουσκώσει η σαντιγί.
- Βάζουμε την μους χαλβά μέσα σε ένα κορνέ χωρίς ακροφύσιο και γεμίζουμε μπολ παγωτού ή χαμηλά ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντροκομμένα αμύγδαλα .
- Διατηρείται στο ψυγείο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking