Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά με κινόα
Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό μαγειρεμένο "αλλιώς" με γέμιση κινόα αντί για ρύζι ή κιμά με πλούσια λεμονάτη σάλτσα που δίνει μοναδική γεύση.
Υλικά
- 6 τεμ. κολοκυθάκια στρογγυλά
- 100 γρ. κινόα βρασμένη
- 2 τεμ. καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη και ένα επιπλέον κομμένο σε κύβους για το μαγείρεμα
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 3 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και 4 κουταλιές επιπλέον για την γέμιση
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την σάλτσα λεμονιού:
- 3 κουτ.σουπ. κόρν φλάουρ
- 2 κουτ.σουπ. νερό βρύσης
- 1 τεμ. χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα
Οδηγίες
- Ξεκινάμε βράζοντας την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε με ένα μαχαίρι το καπάκι από κάθε κολοκυθάκι.
- Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε με προσοχή τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, την σάρκα από τα κολοκυθάκια που ψιλοκόψαμε λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα την βρασμένη κινόα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται η γέμιση αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι επάνω και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
- Μέσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε 700 γραμμάρια νερό ή ζωμό λαχανικών μαζί με 100 ml ελαιόλαδο και ένα καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Στη συνέχεια με προσοχή τοποθετούμε τα κολοκυθάκια γύρω γύρω και στο κέντρο της κατσαρόλας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με 2 κουτ.σουπ. νερό βρύσης και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
- Αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι μαζί με το ξύσμα και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ μέσα στην κατσαρόλα. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα και αφήνουμε στη φωτιά να πάρει το φαγητό μια βράση.
- Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια μαζί με σάλτσα λεμονιού και συνοδεύουμε με κρασί μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking