Αλμυρό κέικ με τυριά

5.7K

 

5 from 1 vote

Αλμυρό κέικ με τυριά

Αφράτο και νόστιμο αλμυρό κέικ με τρία τυριά ιδανικό για πρωινό, για το κολατσιό των παιδιών, για παιδικά πάρτι αλλά και για όλες τις ώρες της ημέρας. Τρώγεται μόνο του, μαζί με μια σαλάτα ή μαζί με μια σούπα ως συνοδευτικό!
Μερίδες 10
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 τεμ. αυγά
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κου.σουπ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κου.γλ.κοφτό μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη φέτα, το τσένταρ, τη μοτσαρέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το χλιαρό γάλα να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και λίγο πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε μέσα στο υγρό μείγμα τα στερεά υλικά σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Λαδώνουμε μια μακρόστενή φόρμα του κέικ, στρώνουμε λαδόκολλα που να προεξέχει αρκετά και να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας και περνάμε με ένα πινελάκι λίγο ελαιόλαδο ξανά τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα του κέικ, ισιώνουμε με τη μαρίζ και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη παρμεζάνα τριμμένη για να κάνει ωραία κρούστα.
  • Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του κέικ και να ψηθεί καλά.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει για 20 λεπτά και μετά με τη βοήθεια της λαδόκολλας αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα και ξεφορμάρουμε.
  • Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αυγά, γάλα, κρεμμύδι ξερό, μοτσαρέλα, οικονομικές, πάρτυ, Σνακ, σχολικά σνακ, τυρί τσένταρ, τυρί φέτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αλμυρό κέικ, αυγά, γάλα, εύκολη συνταγή, οικονομική, πάρτυ, σνακ, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Join the Conversation

  1. 5 αστέρια
    Φαίνεται υπέροχο. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε. Ευχαριστώ.

    1. Θα χαρώ να μου πείτε τη γνώμη σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close