Εύκολο ριγκατόνι ογκρατέν

7.9K

 

Εύκολο ριγκατόνι ογκρατέν

Πεντανόστιμο και εύκολο ογκρατέν με τυριά που θα λατρέψουν μικρά και μεγάλα παιδιά!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό
  • 4 τεμ. αυγά
  • 2 φλ.τσ. τυρί φέτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 φλ.τσ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • λίγο ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά και για το πυρίμαχο ταψί

Για την επικάλυψη:

  • 3 - 4 κουτ.σουπ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη (προαιρετικά)

Οδηγίες

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα ριγκατόνι προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 4 με 5 λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη μέσα σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το γάλα μαζί με το τυρί φέτα, το ρεγκάτο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Στο μπολ με τα ζυμαρικά ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα αυγά το γάλα και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα ζυμαρικών που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα την επιφάνεια του ογκρατέν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 20 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω το ογκρατέν.
Κατηγορία: αυγά, γάλα, ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, τυρί ρεγκάτο, τυρί φέτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αυγά, γάλα, Γρήγορο & εύκολο, ζυμαρικά, ογκρατέν, οικονομική
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close