Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με κίτρινη κολοκύθα
Απίθανη και εύκολη πίτα που δεν χρειάζεται φύλλα με το άρωμα και τη δροσιά της φθινοπωρινής φρέσκιας κολοκύθας. Την σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα αλλά ταιριάζει και σε ένα Κυριακάτικο τραπέζι σαν συνοδευτικό σε ψητό κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά
- 800 γρ. κολοκύθα κίτρινη τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
- 1 φλ.τσ. φρέσκο γάλα
- 4 τεμ. αυγά
- 1 φλ.τσ. τυρί φέτα
- 1/2 φλ.τσ. ανθότυρο
- 330 γρ.φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί και την επικάλυψη της πίτας
- 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι
- λίγο μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς.
- Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού και την τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά με το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε ένα παχύρευστο χυλό.
- Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί 35 X 45 εκ. και ρίχνουμε τον χυλό που έχουμε ετοιμάσει.
- Πασπαλίζουμε την κολοκυθόπιτα με μαύρο σουσάμι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα για μια ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της και να ψηθεί.
- Σερβίρουμε μαζί με πράσινη σαλάτα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking