Ριγκατόνι με κολοκύθα και λουκάνικα κοτόπουλου

1.8K

 

Ριγκατόνι με κολοκύθα και λουκάνικα κοτόπουλου

Εύκολη και οικονομική συνταγή με ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας και λουκάνικα κοτόπουλου που γίνεται πολύ γρήγορα και μας προσφέρει ένα πιάτο που θα καλύψει τις απαιτήσεις μας.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπες
  • 350 γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη από την φλούδα , τα σπόρια και τις ίνες
  • 240 γρ. λουκάνικα κοτόπουλου κομμένα σε ροδέλες
  • 180 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 - 3 κουτ.σουπ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα ( προαιρετικά )
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για το σερβίρισμα:

  • ροδέλες από φρέσκο κρεμμυδάκι

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν.
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες και κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους.
  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας με μπόλικο αλάτι.
  • Παράλληλα σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα κυβάκια κολοκύθας μαζί με την καπνιστή πάπρικα λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό από τα μακαρόνια που βράζουν.
  • Σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι με την κολοκύθα και αφήνουμε να ψηθεί για 7 - 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ την κολοκύθα μαζί με το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα και αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη κρέμα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα κολοκύθας στο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά μαζί με τα λουκάνικα κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Αν είναι πολύ στεγνό το φαγητό ρίχνουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Κατηγορία: ζυμαρικά, κίτρινη κολοκύθα, Κυρίως Γεύμα, λουκάνικα κοτόπουλου
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: Γρήγορο & εύκολο, ζυμαρικά, κίτρινη κολοκύθα, κυρίως γεύμα, λουκάνικα κοτόπουλου, οικονομική
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close