Σαλάτα με φακόρυζο, κινόα και τόνο Αλονήσσου
Εύκολη και υγιεινή σαλάτα με φακόρυζο, κινόα και τόνο Αλονήσσου για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός σου και να σε χορτάσει αρκετές ώρες, Ιδανική λύση για το ταπαεράκι στη δουλειά!
Υλικά
- 350 γρ. φακόρυζο με κινόα Γεύσεις Γης
- 120 γρ. τόνος Αλοννήσου σε παρθένο ελαιόλαδο Alelema
- 1 τεμ. πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. πιπεριά πορτοκαλί,, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 - 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 - 3 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη Πηλίου
Για το dressing:
- 120 ml ελαιόλαδο Nature Blessed
- 3 κουτ.σουπ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι To Filema Tiς Lelaς
- 1 τεμ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ.γλ.κοφτό μαραθόσπορος σκόνη
- αλάτι Γεύσεις Γης
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Πλένουμε το φακόρυζο με κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό σε λεπτό στραγγιστήρι (σίτα) και στη συνέχεια το αδειάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και καλύπτουμε με μπόλικο νερό. Μόλις πάρει δυο τρεις βράσεις σουρώνουμε το φακόρυζο σε σίτα.
- Ακολούθως ρίχνουμε πάλι το φακόρυζο στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε το βρασμένο φακόρυζο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο φινόκιο, το πορτοκάλι σε κύβους, τη ρίγανη, ψιλοκομμένο άνηθο και τέλος τα κομμάτια του τόνου χωρίς το ελαιόλαδο.
- Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε να βραχούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε αμέσως τη σαλάτα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.
Σημειώσεις
Tip: Όλα τα επώνυμα προϊόντα είναι υψηλής διατροφικής αξίας από το e shop Premiumfood.gr που συνεργάζονται με κορυφαίους Έλληνες παραγωγούς πιστούς στην ελληνική παράδοση αλλά και με άλλους που παράγουν καινοτόμα προϊόντα που ακολουθούν τις τάσεις της εποχής.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking