Τορτίγιες ολικής με τόνο και λαχανικά
Πανεύκολες και γευστικές τορτίγιες ολικής άλεσης με τόνο και λαχανικά εποχής, ιδανικές για γρήγορο σνακ στο γραφείο ή στην παραλία.
Υλικά
- 4 τεμ. μεγάλες τορτίγιες ολικής
- 300 γρ. τόνο σε κονσέρβα χωρίς λάδι
- 14 τεμ. ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 τεμ. μικρό αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 4 τεμ. κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους κομμένα σε μικρά ζάρια
- 1/2 τεμ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε καρέ
- 1/2 τεμ. πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε καρέ
- 1/2 τεμ. πιπεριά πορτοκαλί,, κομμένη σε καρέ
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 150 γρ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά ή vegan
- 4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 4 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- λευκό πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ανακατεύουμε να βραχούν καλά. Τα ψήνουμε για 20 -25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο λίγο λευκό πιπέρι, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε τις τορτίγιες, αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, από πάνω αγγουράκι ψιλοκομμένο, συνεχίζουμε με τις χρωματιστές πιπεριές, τα ντοματίνια και τέλος μοιράζουμε τον τόνο στις τορτίγιες.
- Διπλώνουμε τις τορτίγιες σε ρολό ή σαν φάκελο και τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στις υπόλοιπες τορτίγιες.
- Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε αμέσως.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking