Ψαρονέφρι με πιπεριές Φλωρίνης
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για όσους αγαπούν τον συνδυασμό χοιρινού με λαχανικά και για όσους θέλουν ένα ξεχωριστό Κυριακάτικο τραπέζι
Υλικά
- 500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 - 3 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά καρέ
- 1/2 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ. μπούκοβο γλυκό
- 1/2 κουτ.γλ. μπαχάρι σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά το ψαρονέφρι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές μαζί με το μπούκοβο, την πάπρικα και το μπαχάρι για να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Όταν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι το βγάζουμε σε πιατέλα και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια βάζουμε ξανά το ψαρονέφρι στο τηγάνι να ζεσταθεί για λίγο.
- Συνεχίζουμε σβήνοντας με το λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε ζωμό κότας χλιαρό ή νερό ίσα ίσα να καλύψει το κρέας και προσθέτουμε το κλαδάκι της φρέσκιας ρίγανης μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι μέχρι να ψηθεί το κρέας.
- Παράλληλα σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
- Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι από το τηγάνι με το ψαρονέφρι και προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και αφήνουμε το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
- Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι με λαχανικά ή με τηγανιτές πατάτες.
Σημειώσεις
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πιπεριές Φλωρίνης με χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking