Αγγουράκια γεμιστά με κρέμα γιαουρτιού
Ένα πρωτότυπο ορεκτικό με αγγούρι και κρέμα γιαουρτιού για το τραπέζι της Λαμπρής αλλά και για όλα τα καλά μας τραπεζώματα.
Υλικά
- 4 τεμ. αγγούρια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 2 κουτ.σουπ. μαγιονέζα
- 2 δοντάκια σκόρδο πολτοποιημένα
- 2 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την επικάλυψη:
- άνηθο ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα, το σκόρδο πολτοποιημένο, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε την κρέμα γιαουρτιού μέσα σε μεγάλο κορνέ και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
- Ξύνουμε τη φλούδα του αγγουριού να είναι δίχρωμη και κόβουμε τις άκρες και στη συνέχεια κόβουμε το αγγούρι σε τρία κομμάτια και ξανά κάθε κομμάτι στη μέση και αδειάζουμε λίγο από το εσωτερικό με ένα κουταλάκι.
- Γεμίζουμε τις κοιλότητες που δημιουργήσαμε με κρέμα γιαουρτιού με τη βοήθεια του κορνέ και βάζουμε τα αγγουράκια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
- Στολίζουμε με φυλλαράκια από άνηθο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking