Αλμυρά muffinς με πιπεριά Φλωρίνης
Τα muffinς είναι η καλύτερη πρόταση για το γραφείο και μια λαχταριστή λιχουδιά για τα παιδιά όταν θέλουν να πάρουν κάτι νόστιμο για το σχολείο. Μέσα στα αλμυρά κέικ μπορούμε να κρύψουμε λαχανικά που δεν είναι στις πρώτες επιλογές τους!
Υλικά
- 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τυρί ρεγκάτο ψιλικομμένο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 ml ελαιόλαδο
- 5 τεμ. αβγά
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- λίγη ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις κόβουμε σε ψιλά τετραγωνάκια.
- Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κόβουμε το λευκό μέρος σε λεπτές ροδέλες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαραθούν ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι ανακατεύουμε και αφήνουμε τρία λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι , το τυρί ρεγκάτο ,τα αβγά, το ελαιόλαδο ,την γλυκιά πάπρικα ,τη ρίγανη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στη φόρμα για τα μάφινς βάζουμε αντικολλητικά χαρτάκια και περνάμε με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινελάκι.
- Ρίχνουμε με ένα κουτάλι κατά τα 2/3 στα φορμάκια και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα και αν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τον φούρνο.
- Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.