Αλμυρό κέικ με φέτα, ελιές και λιαστές ντομάτες
Εύκολο και νόστιμο μαλακό κέικ με τυρί φέτα, ροδέλες ελιάς και λιαστές ντομάτες ιδανική λύση για σνακ αλλά και ωραία πρόταση για πρωινό!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 ml μπύρα
- 200 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
- 2 κουτ.σουπ. ελιές σε ροδέλες
- 70 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 60 ml μέλι
- 80 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τη φόρμα
- 1 κουτ.γλ. κοφτό ρίγανη ξηρή
Για την επικάλυψη:
- ροδέλες ντομάτας
- ρίγανη ξηρή
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C στον αέρα.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας την μπύρα, το μέλι, και το μισό ελαιόλαδο ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Το μείγμα που θα πάρουμε μοιάζει με σφιχτό χυλό.
- Ακολούθως προσθέτουμε το τυρί φέτα ,τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και τη μισή ποσότητα του λαδιού και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στον πάτο και τα τοιχώματα και στρώνουμε λαδόκολλα που να προεξέχει από την φόρμα από όλες τις μεριές.
- Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ισιώνουμε με μια σπάτουλα ώστε να έχουμε παντού το ίδιο πάχος.
- Στολίζουμε τη επιφάνεια του κέικ με ροδέλες ντομάτας , πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 C βαθμούς στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί και να κρυώσει και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tip: Αν το κέικ πρόκειται να φαγωθεί από παιδιά τότε χρησιμοποιούμε μπύρα χωρίς αλκοόλ.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking