Αλμυρό στρούντελ με μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια

1.8K

 

Αλμυρό στρούντελ με μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια

Η Γαλλική κουζίνα μας στέλνει μια ιδιαίτερη παρασκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτο πιάτο στο γιορτινό τραπέζι αλλά μπορεί να γίνει και η αφορμή για ατελειώτη κουβέντα σε ένα φιλικό κάλεσμα ως κυρίως πιάτο με σαλάτα.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 φλ.τσ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • 1 κουτ.σουπ. φρέσκο γάλα
  • λευκό σουσάμι

Οδηγίες

  • Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από την προηγούμενη ημέρα στη συντήρηση του ψυγείου να ξεπαγώσει.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πανάκι και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τοποθετούμε μια σοτέζα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να γίνει σπυρωτός μαζί με το μπαχάρι και την γλυκιά πάπρικα.
  • Παράλληλα τοποθετούμε στη φωτιά ένα μικρό τηγάνι να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μέσα στον κιμά ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νερό , περίπου ένα φλυτζάνι , λίγο αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να δέσει χωρίς να έχει υγρά.
  • Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ο κιμάς πολύ καλά και όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε την γραβιέρα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας κα βάζουμε κατά μήκος την γέμιση του κιμά απλώνοντας με ένα κουτάλι .
  • Αφήνουμε γύρω γύρω από περιθώριο από τη περίμετρο περίπου τρία δάχτυλα και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τις πλάγιες μεριές του φύλλου και σκεπάζουμε πρώτα την ζύμη με την επάνω μεριά του φύλλου και ύστερα από κάτω και αρχίζουμε και πλέκουμε ακτινωτά τη ζύμη με προσοχή να μην φύγει η γέμιση.
  • Τοποθετούμε με προσοχή το στρούντελ μαζί με την λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα .
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και το γάλα και ανακατεύουμε και περνάμε με ένα πινελάκι όλη την επιφάνεια του στρούντελ και πασπαλίζουμε σε λευκό σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το φύλλο ξανθό χρώμα.
  • Όταν κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε.
Κατηγορία: μανιτάρια, μοσχάρι, ορεκτικά
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, γιορτινό τραπέζι, μανιτάρια, μοσχάρι, ορεκτικό, στρούντελ, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close