Γλυκοπατάτες γεμιστές σαν πίτσα
Ελαφρύ και ιδιαίτερο ορεκτικό με γήινες γεύσεις που σίγουρα θα λατρέψετε!
Υλικά
- 4 τεμ. γλυκοπατάτες
- 180 γρ. φιλέτο γαλλοπούλας ψητή κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 100 γρ. κρέμα τυρί
- 1/2 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουτ.γλ. μουστάρδα σκόνη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την επικάλυψη:
- 180 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ψηθούν και να φύγει η περιττή υγρασία.
- Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο την κάθε μια χωριστά και τις βάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς ( αν είναι μεγάλες θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο ).
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε με προσοχή στη μέση κατά μήκος.
- Αφαιρούμε με προσοχή με ένα κουτάλι τη σάρκα τους και την μεταφέρουμε σε μπολ. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε ελαφρά τη σάρκα από τις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε το φιλέτο γαλλοπούλας κομμένο σε μικρά κυβάκια, την μοτσαρέλα τριμμένη, το τυρί κρέμα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη μουστάρδας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις γλυκοπατάτες με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με μπόλικο τυρί τσένταρ για να καλύψουμε τη γέμιση.
- Ψήνουμε για 5 - 7 λεπτά στους 180 C βαθμούς στον αέρα μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε τις γλυκοπατάτες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τις γεμιστές γλυκοπατάτες ζεστές.
Σημειώσεις
Tip: Αν ψήσουμε τις γλυκοπατάτες στη φριτέζα αέρος τότε πρέπει να τις τοποθετήσουμε χωρίς το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον αέρα στους 190 C βαθμούς για 35 - 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking