Μίνι κολοκύθες με γέμιση από μανιτάρια και καπνιστή γαλοπούλα
Δεν υπάρχει καλύτερο ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από το να παρουσιάσετε μίνι κολοκύθες με γέμιση από μανιτάρια, καπνιστή γαλοπούλα και μοτσαρέλα που θα δώσουν ξεχωριστή γεύση στο γεύμα σας!
Υλικά
- 2 τεμ. κολοκύθες μίνι μακρόστενες
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε μικρά ζάρια
- 120 γρ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 250 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 - 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τις κολοκύθες
- 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 2 κουτ.σουπ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
Οδηγίες
- Κρατάμε όρθιες τις μίνι κολοκύθες και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από πάνω προς τα κάτω με προσοχή και με κουτάλι αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο.
- Κάνουμε μικρές σταυρωτές τομές και αλείφουμε την επιφάνεια της κάθε κολοκύθας λάδι με τη βοήθεια ενός πινέλου. Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα δενδρολίβανου για άρωμα.
- Τοποθετούμε τις κομμένες μίνι κολοκύθες σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 40 λεπτά. Στη συνέχεια τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σκάβουμε την ψημένη σάρκα για να δημιουργήσουμε βαρκούλες όπου εκεί θα μπει η γέμιση. Την ψημένη σάρκα που αφαιρέσαμε την κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν με προσοχή να μη καεί το σκόρδο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο επιπλέον ,το φρέσκο βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το κλαδάκι δενδρολίβανο και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
- Ακολούθως προσθέτουμε την καπνιστή γαλοπούλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο αν χρειαστεί και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου πάντα σε μέτρια φωτιά.
- Αφού μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και προς το τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της ψημένης κολοκύθας. Ανακατεύουμε να δέσει ελαφρά η γέμιση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε τις μίνι κολοκύθες μέχρι επάνω, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και από πάνω προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking