Πικάντικο ντιπ με λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης
Πικάντικο dip που θα απογειώσει τη γεύση στο ψητό κρέας ή στις σαλάτες σου με λιαστή ντομάτα, τυρί κρέμα, γιαούρτι και ταμπάσκο!
Υλικά
- 3/4 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 230 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1/2 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μικρά καρέ
- 2 κουτ.σουπ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
- 4 - 5 σταγόνες ταμπάσκο
- 2 - 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις τεμαχίζουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Βάζουμε το ντιπ λιαστής ντομάτας σε γυάλινο μπολ με καπάκι στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος και περιχύνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή ψητές πίτες για σουβλάκια.
Σημειώσεις
Tip: Αν χρησιμοποιήσουμε λιαστές ντομάτες αποξηραμένες τις βάζουμε σε βαθύ μπολ με 1 φλυτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking