Ρολό σφολιάτας με κρέμα τυριού, ζαμπόν και μοτσαρέλα
Εύκολο και πεντανόστιμο ρολό σφολιάτας ιδανικό ορεκτικό για τραπέζι, για παιδικά πάρτι ή για φιλικό κάλεσμα με μπυρίτσα!
Υλικά
- 1 τεμ. φύλλο σφολιάτας
- 12 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
- 180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 180 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
- 2 κουτ.σουπ. κέτσαπ έτοιμη από το σούπερ μάρκετ
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αυγού
Οδηγίες
- Αφήνουμε τη ζύμη σφολιάτας να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου.
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν σε πολύ μικρά κυβάκια.
- Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την κρέμα τυριού με μια μαρίζ ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με το ψιλοκομμένο ζαμπόν κι από πάνω ρίχνουμε μια στρώση από την μοτσαρέλα.
- Τυλίγουμε σε ρολό σιγά -σιγά και σφιχτά με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού , φροντίζοντας να ενωθούν καλά οι άκρες και μεταφέρουμε το ρολό με προσοχή σε ρηχό ταψί.
- Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τον κρόκο αυγού μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε την επιφάνεια του ρολού με το αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
- Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 εκ. περίπου.
- Οι ροδέλες σφολιάτας καταναλώνονται καλύτερα αμέσως όσο είναι ζεστές κι αν θέλουμε συνοδεύουμε με κέτσαπ.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking