Φλογέρες με κίτρινη κολοκύθα και γραβιέρα
Υπέροχο ορεκτικό με εύκολες και τραγανές φλογέρες με κίτρινη κολοκύθα και γραβιέρα που μπορούν να πλαισιώσουν το Κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 10 τεμ. φύλλα κρούστας για πίτες
- 300 γρ. κολοκύθα κίτρινη τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 150 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένο
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 τεμ. πράσα το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 5 - 6 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα φύλλα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα από την φλούδα και τα σπόρια και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
- Σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα μαζί με την γλυκιά πάπρικα και το κάρυ σε σκόνη μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν είναι έτοιμη η κολοκύθα την αδειάζουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με την κολοκύθα μαζί με λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά η γέμιση και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Βάζουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και εργασίας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε κατά μήκος ( από την μακριά μεριά ) έτσι ώστε να σχηματίσουμε τρεις λωρίδες ιδίου πλάτους .
- Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας πάνω στο πάγκο εργασίας και το περνάμε κατά μήκος με ένα πινελάκι με ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω ένα φύλλο κρούστας ακόμα.
- Με ένα κουτάλι βάζουμε κατά μήκος στο κάτω μέρος του φύλλου από την γέμιση της κολοκύθας που ετοιμάσαμε και γυρίζουμε τις δυο άκρες προς τα μέσα και διπλώνουμε σε φλογέρα. .
- Τοποθετούμε την φλογέρα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φλογέρες μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα βάζοντας τα το ένα δίπλα στο άλλο. Περνάμε τις φλογέρες με λίγο ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου.
- Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking