Χρωματιστές πιπεριές με γέμιση μανιταριών

492

 

Χρωματιστές πιπεριές με γέμιση μανιταριών

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό με πιπεριές και μανιτάρια είναι το καλύτερο συνοδευτικό μαζί με ένα μπουκάλι δροσερό κρασί και το ξεκίνημα για να ακολουθήσει ένα ωραίο δείπνο.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. πιπεριές κόκκινες μεσαίου μεγέθους
  • 2 τεμ. κίτρινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους
  • 2 τεμ. πορτοκαλί πιπεριές μεσαίου μεγέθους
  • 700 γρ. μανιτάρια brown
  • 4 κουτ.σουπ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 τεμ. αβγό
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κουτ.σουπ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των μανιταριών
  • 1 κουτ.σουπ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά βούληση
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)

Οδηγίες

  • Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τις πιπεριές .
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές από την μεριά του κοτσανιού , αφαιρούμε τα σπόρια και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην καεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και το κλαδάκι από το δενδρολίβανο.
  • Αφήνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα και στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αβγό και το χτυπάμε με τον αβγοδάρτη προσθέτουμε το γιαούρτι ενώνουμε τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά , δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , τα μανιτάρια , τον μαιντανό , μοχοκάρυδο , λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Ακολούθως γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοιμάσαμε μέχρι επάνω και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: αβγά, γιαούρτι, μανιτάρια, Ορεκτικό, πιπεριές, Σνακ, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιαούρτι, ελληνική κουζίνα, εύκολη συνταγή, μανιτάρια, ορεκτικό, πιπεριές, σνακ, τυρί φέτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close