Χρωματιστές πιπεριές με γέμιση μανιταριών
Ένα ξεχωριστό ορεκτικό με πιπεριές και μανιτάρια είναι το καλύτερο συνοδευτικό μαζί με ένα μπουκάλι δροσερό κρασί και το ξεκίνημα για να ακολουθήσει ένα ωραίο δείπνο.
Υλικά
- 2 τεμ. πιπεριές κόκκινες μεσαίου μεγέθους
- 2 τεμ. κίτρινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους
- 2 τεμ. πορτοκαλί πιπεριές μεσαίου μεγέθους
- 700 γρ. μανιτάρια brown
- 4 κουτ.σουπ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
- 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 τεμ. αβγό
- 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κουτ.σουπ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των μανιταριών
- 1 κουτ.σουπ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά βούληση
- αλάτι
- πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
Οδηγίες
- Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τις πιπεριές .
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές από την μεριά του κοτσανιού , αφαιρούμε τα σπόρια και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μην καεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και το κλαδάκι από το δενδρολίβανο.
- Αφήνουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα και στη συνέχεια αφαιρούμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αβγό και το χτυπάμε με τον αβγοδάρτη προσθέτουμε το γιαούρτι ενώνουμε τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά , δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο , τα μανιτάρια , τον μαιντανό , μοχοκάρυδο , λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ακολούθως γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση που ετοιμάσαμε μέχρι επάνω και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking