Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και προσούτο

1.6K

 

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και προσούτο

Τέλειο σνακ για την παραλία που θα αγαπήσουν μικρά και τα μεγάλα παιδιά γιατί είναι θρεπτικό, ελαφρύ και πεντανόστιμο αυτό το αφράτο κέικ με κολοκυθάκια και προσούτο για να το απολαύσετε μετά από ένα μακροβούτι και όχι μόνο!
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • 120 γρ. προσούτο κομμένο σε μικρά καρέ ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό
  • 4 τεμ. αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 ml γάλα φρέσκο αγελαδινό
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 40 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη ή άλλο κίτρινο τυρί επιτραπέζιο
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια στις δυο άκρες και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο στραγγιστήρι για τα μακαρόνια και αφήνουμε να στραγγίζουν για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε μέσα τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, το προσούτο και τα κολοκυθάκια αφού τα στύψουμε πρώτα πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις.
  • Λαδώνουμε με ένα πινελάκι μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα για κέικ και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί που να προεξέχει αρκετά από τα πλάγια, αφού το έχουμε βρέξει πρώτα καλά και το έχουμε στύψει με τα χέρια μας και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ισιώνουμε να πάει παντού με μια μαρίζ.
  • Ψήνουμε για 50 - 55 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κέικ και να ροδίσει. Αν χρειαστεί κάνουμε το τέστ με το ξυλάκι στο κέντρο του κέικ κι αν είναι λίγο υγρό ακόμα συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα πέντε λεπτά επιπλέον.
  • Όταν είναι έτοιμο το κέικ βάζουμε τη φόρμα στον πάγκο εργασίας και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το κέικ με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  • Σερβίρουμε το αλμυρό κέικ αφού βγάλουμε το αντικολλητικό χαρτί και κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κατηγορία: κέικ, κολοκυθάκια, Κυρίως Γεύμα, λαχανικά, ορεκτικά, Σνακ, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, αλμυρό κέικ, αυγά, γιαούρτι, καλοκαιρινη συνταγή, κέικ, κολοκυθάκια, λαχανικά, Πάσχα, προσούτο, πρωινό, σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close