Pesto με παντζάρια

836

Pesto με παντζάρια

Η καλύτερη παρέα των ζυμαρικών ή του φρέσκου ψωμιού!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. βολβούς από φρέσκα παντζάρια
  • 40 γρ. καρύδια
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 4 κουτ.σουπ. ταχίνι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 δοντ. σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1/2 χυμό λεμονιού
  • 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Πλένουμε τους βολβούς του παντζαριού, τους σκουπίζουμε καλά και τους τυλίγουμε έναν-έναν σε αλουμινόχαρτο, να γίνουν σαν μικρά πακετάκια.
  • Τους βάζουμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για μια ώρα ή μέχρι να τρυπάμε με ξυλάκι και να βλέπουμε ότι έχουν ψηθεί.
  • Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν λίγο, τους καθαρίζουμε από τη φλούδα και αν έχουν βγάλει χυμό, κατά το ψήσιμο, δεν το πετάμε.
  • Βάζουμε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά και το ζουμί από τα παντζάρια, εκτός από το λάδι, και χτυπάμε πολύ καλά.
  • Ακολούθως, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε λεπτή και συνεχόμενη ροή, μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αν είναι πολύ πηχτό το pesto, το αραιώνουμε με λίγο λάδι ή με λίγο νερό.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα, σε γυάλινο βαζάκι, με καπάκι, με λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια.

Σημειώσεις

Tips
Αν θέλουμε τους ξηρούς καρπούς πριν να τους χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τους περάσουμε από αντικολλητικό τηγάνι για λίγο, έτσι ώστε να καβουρδιστούν και να βγάλουν ωραία γεύση και άρωμα
Κατηγορία: Ντιπ, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: εύκολη συνταγή, ντιπ, παντζάρια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close