Pesto με παντζάρια
Η καλύτερη παρέα των ζυμαρικών ή του φρέσκου ψωμιού!
Υλικά
- 500 γρ. βολβούς από φρέσκα παντζάρια
- 40 γρ. καρύδια
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 4 κουτ.σουπ. ταχίνι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 δοντ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φυλλαράκια
- 1/2 χυμό λεμονιού
- 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε τους βολβούς του παντζαριού, τους σκουπίζουμε καλά και τους τυλίγουμε έναν-έναν σε αλουμινόχαρτο, να γίνουν σαν μικρά πακετάκια.
- Τους βάζουμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για μια ώρα ή μέχρι να τρυπάμε με ξυλάκι και να βλέπουμε ότι έχουν ψηθεί.
- Στη συνέχεια, αφού κρυώσουν λίγο, τους καθαρίζουμε από τη φλούδα και αν έχουν βγάλει χυμό, κατά το ψήσιμο, δεν το πετάμε.
- Βάζουμε μέσα στο μπλέντερ όλα τα υλικά και το ζουμί από τα παντζάρια, εκτός από το λάδι, και χτυπάμε πολύ καλά.
- Ακολούθως, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε λεπτή και συνεχόμενη ροή, μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αν είναι πολύ πηχτό το pesto, το αραιώνουμε με λίγο λάδι ή με λίγο νερό.
- Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα, σε γυάλινο βαζάκι, με καπάκι, με λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
Σημειώσεις
Tips
Αν θέλουμε τους ξηρούς καρπούς πριν να τους χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τους περάσουμε από αντικολλητικό τηγάνι για λίγο, έτσι ώστε να καβουρδιστούν και να βγάλουν ωραία γεύση και άρωμα