Pesto πιπεριάς Φλωρίνης με αμυγδαλοβούτυρο

22

Pesto πιπεριάς Φλωρίνης

Το ντιπ που μπορεί να συνοδεύσει το πρώτο πιάτο σε κάθε γεύμα!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 25 λεπτά

Υλικά

  • 8 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης ψητές και καθαρισμένες από τα σπόρια και τη φλούδα
  • 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 2 κουτ.σουπ. ξύδι λευκό μπαλσαμικό
  • 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, μόνον τα φυλλαράκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό τις λιαστές ντομάτες για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, το αμυγδαλοβούτυρο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα βελούδινη υφή.
  • Όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε γυάλινα βαζάκια και καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα!

Σημειώσεις

Tips
Μπορούμε αντί για αμυγδαλοβούτυρο να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών. 
Κατηγορία: Ντιπ, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμυγδαλοβούτυρο, ντιπ, πιπερια Φλωρίνης
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close