Pesto πιπεριάς Φλωρίνης
Το ντιπ που μπορεί να συνοδεύσει το πρώτο πιάτο σε κάθε γεύμα!
Υλικά
- 8 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης ψητές και καθαρισμένες από τα σπόρια και τη φλούδα
- 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 2 κουτ.σουπ. ξύδι λευκό μπαλσαμικό
- 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, μόνον τα φυλλαράκια
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό τις λιαστές ντομάτες για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια μέσα σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, το αμυγδαλοβούτυρο, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
- Αλέθουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα βελούδινη υφή.
- Όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε γυάλινα βαζάκια και καλύπτουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.
- Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα!
Σημειώσεις
Tips
Μπορούμε αντί για αμυγδαλοβούτυρο να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών.