Βίδες με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια
Πεντανόστιμη και εύκολη μακαρονάδα με κοτόπουλο, σπανάκι και κρεμώδη σάλτσα, ένα πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και φτιάχνετε σε χρόνο ρεκόρ.
Υλικά
- 700 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο σε μικρά κυβάκια
- 500 γρ. βίδες (fusilli - στριφτό μακαρόνι)
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
- 100 γρ. σπανάκι μόνο τα φύλλα
- 2 κουτ.σουπ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα σε κατσαρόλα κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού μαραθεί ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια ,αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ελαφρά. Ακολούθως προσθέτουμε δυο κουτάλες βαθιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με το καπάκι της κατσαρόλας σκεπασμένο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με δυο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό ή από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο τα τελευταία πέντε λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει για 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε όταν είναι έτοιμο το φαγητό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking