Γαριδομακαρονάδα με ούζο Βαρβαγιάννη και κρέμα γάλακτος
Πεντανόστιμη και λαχταριστή γαριδομακαρονάδα αρωματισμένη με ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε και κρέμα γάλακτος που θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.Το φημισμένο ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε έχει ευχάριστο άρωμα, διαυγές χρώμα και απαλή γεύση που χαρίζει στον ουρανίσκο αισθήσεις από ηλιόλουστη θάλασσα και ταιριάζει με όλα τα θαλασσινά και τα ψάρια.
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 7
- 500 γρ. γαρίδες Νο 1 κατά προτίμηση φρέσκιες
- 60 ml ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε
- 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ. κοφτό μαραθόσπορο σκόνη
- 2 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- ξύσμα λεμονιού (ακέρωτο)
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για τη μαρινάδα:
- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/2 κουτ.γλ. μαραθόσπορος σκόνη
- 1 τεμ. ξύσμα από ένα λεμόνι μικρό ακέρωτο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια και αφήνουμε μερικές με τα κεφάλια για την διακόσμηση του πιάτου.
- Με μια οδοντογλυφίδα ή με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού τραβάμε και αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι που διατρέχει κατά μήκος της ράχης κάθε γαριδούλας.
- Σε μπολ βάζουμε τις γαρίδες μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστούν.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τις γαρίδες μαζί με λίγο μαραθόσπορο και πιπέρι ανακατεύουμε και τις αφήνουμε για 1 -1/2 λεπτό μόνο. Στη συνέχεια σβήνουμε με ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε τις γαρίδες στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Προσθέτουμε την μαρινάδα από τις γαρίδες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μια κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια, αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 3 - 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα που ετοιμάσαμε προσθέτουμε τις γαρίδες και τον μαϊντανό ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει 1 βράση για να δέσουν τα υλικά. Αν είναι πολύ στεγνή η μακαρονάδα προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
- Σερβίρουμε αμέσως την γαριδομακαρονάδα και βάζουμε από πάνω λίγες από τις γαρίδες με τα κεφάλια, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και ξύσμα λεμονιού για έχτρα γεύση.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking