Κοχυλάκι με μελιτζάνες και σύγκλινο Κρήτης

2.8K

 

Κοχυλάκι με μελιτζάνες και σύγκλινο Κρήτης

Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό φαγητό με όμορφα χρώματα και φανταστικές μεσογειακές γεύσεις για όλη την οικογένεια.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

  • 400 γρ. κοχυλάκι ζυμαρικό
  • 1 τεμ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. σύγκλινο Κρήτης κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. κουκουνάρι ψίχα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 1 κουτ.σουπ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Παράλληλα σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας και όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Ακολούθως στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε χωρίς λιπαρή ουσία το σύγκλινο κομμένο σε μικρά κυβάκια μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα από όλες τις μεριές και το βγάζουμε κι αυτό στην άκρη σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το τηγάνι για να φύγει το περιττό λίπος και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε τα ντοματίνια μαζί με το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να ζαρώνει η φλούδα από τα ντοματίνια.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το σύγκλινο Κρήτης και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το κοχυλάκι που έχει βράσει με την βοήθεια τρυπητής κουτάλας και προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την παρμεζάνα κι αν είναι πολύ στεγνό το φαγητό προσθέτουμε λίγο από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Σημειώσεις

Tipς: Πριν χρησιμοποιήσουμε την ψίχα από το κουκουνάρι καλό είναι να το περάσουμε λίγο από το τηγάνι για να βγάλει τα αρώματά του.
Κατηγορία: ζυμαρικά, κουκουνάρι, κοχυλάκι, Κυρίως Γεύμα, μελιτζάνες, ντοματίνια, σύγκλινο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: εύκολη συνταγή, ζυμαρικά, κυρίως γεύμα, μελιτζάνες, νόστιμη συνταγή, ντοματίνια, σύγκλινο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 1
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close