Μακαρονάδα με ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό
Μακαρονάδα με ντοματίνια, κάπαρη και βασιλικό, μια οικονομική συνταγή που με λίγα υλικά φέρνει την Ιταλία στο πιάτο μας!
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια
- 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 κουτ.σουπ. κάπαρη
- 2 κουτ.σουπ. φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών ή νερό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Σε φαρδιά κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση μαζί με την κάπαρη. το βασιλικό ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ακολούθως προσθέτουμε ένα φλυτζάνι τσαγιού ( 250 ml ) ζωμό λαχανικών ή νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
- Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente.
- Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε τα βρασμένα μακαρόνια σταδιακά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε επιπλέον 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια. Αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους μαγειρεύοντας περίπου για 5 λεπτά ακόμη.
- Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
- Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking