Ογκρατέν με ριγκατόνι και μανιτάρια με κρέμα γιαουρτιού

2K

 

Ογκρατέν με ριγκατόνι και μανιτάρια με κρέμα γιαουρτιού

Όλοι λατρεύουν τα ογκρατέν γιατί πολλές φορές κλέβουν τη παράσταση σε ένα τραπέζι ειδικά όταν πρόκειται για ριγκατόνι με μανιτάρια με μια λαχταριστή κρέμα γιαουρτιού για επικάλυψη , τόσο πλούσια αλλά και τόσο ελαφριά ακόμη και για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους.
Μερίδες 12
Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 35 λεπτά

Υλικά

Υλικά για το ογκρατέν:

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετούλες
  • 200 γρ. φιλέτο γαλοπούλας σε κύβους
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
  • 3 τεμ. αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά βούληση
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 2 τεμ. αυγά
  • 2 κουτ.σουπ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 1 κουτ.σουπ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο κατά βούληση
  • πιπέρι

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο αγελαδινό βούτυρο και όταν λιώσει χωρίς να καεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα που τα βράσαμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε μικρά καρέ.
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη , προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε.
  • Μέσα στην κατσαρόλα με τα ριγκατόνι ρίχνουμε το μείγμα αυγών με το γάλα ,τα μανιτάρια, το φιλέτο γαλοπούλας , το τσένταρ , την μοτσαρέλα , μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρίμαχο ταψί 35 Χ 25 εκ. στον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα με τα ριγκατόνι και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά για την κρέμα γιαουρτιού ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε την επιφάνεια του ογκρατέν να πάει παντού.
  • Στη συνέχεια πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα μέχρι να αποκτήσει ρόδινο χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αλλαντικά, ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, μανιτάρια, ριγκατόνι, τυριά
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αλλαντικά, αυγά, γαλλική κουζίνα, ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, ογκρατέν
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close