Σαλάτα με βίδες, κοτόπουλο και λαχανικά
Απολαυστική και γευστική σαλάτα με ζυμαρικά, κοτόπουλο και λαχανικά εποχής σε μια κρεμώδη σάλτσα από ψητές πιπεριές Φλωρίνης που μπορεί άνετα να σταθεί και ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 300 γρ. βίδες
- 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
- 2 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μικρά καρέ
- 2 τεμ. κολοκυθάκια μεγάλα κομμένα σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 7 - 8 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τα λαχανικά
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για το ντρέσινγκ:
- 3 τεμ. πιπεριές χρωματιστές
- 3 τεμ. κίτρινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους
- 2 τεμ. σκόρδα κομμένα στη μέση με τη φλούδα
- 3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- 100 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τα λαχανικά
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε λαμαρίνα του φούρνου απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες κομμένα σε κύβους στη σειρά ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. ΄Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια λαμαρίνα ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τις κίτρινες πιπεριές. Σε αλουμινόχαρτο τυλίγουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε μια άκρη στη λαμαρίνα να ψηθούν μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσουν λίγο οι πιπεριές τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις φλούδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει προσθέτουμε 6 - 7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές πολύ καλά και μεταφέρουμε σε μπολ.
Για το ντρέσινγκ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με τα ψημένα σκόρδα χωρίς τη φλούδα και αλέθουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
Για το μοντάρισμα της σαλάτας:
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τις βίδες μαζί με το ψητό κοτόπουλο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση ,τα ψητά κολοκυθάκια, τις ψητές μελιτζάνες , τον μαϊντανό μαζί με το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω επιπλέον για να γυαλίσει.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking