Κοκορέτσι

422

 

Κοκορέτσι

Αγαπημένος μεζές που έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις όλων των μερακλήδων. Ψήνεται συνήθως δίπλα στο αρνί κι επειδή ψήνεται γρηγορότερα τρώγεται και πρώτο.
Προετοιμασία 2 ώρες
Μαγείρεμα 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 30 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. συκωταριές 2 κιλά από αρνί ή κατσίκι μαζί με τα έντερα
  • ξίδι
  • ξερή ρίγανη
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τα εντεράκια γυρίζοντας τα από την ανάποδη με τη βοήθεια μιας μικρής σούβλας.
  • Πλένουμε καλά τα εντόσθια τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά ενώ τα πασπαλίζουμε με ρίγανη ξερή, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Στη συνέχεια καθαρίζουμε τη σούβλα και περνάμε τα εντόσθια πρώτα με 2 κομμάτια συκώτι, στη συνέχεια πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδια και κάνουμε την ίδια διαδικάσια από την αρχή μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Τρυπάμε την άκρη των εντέρων με τη μύτη της σούβλας γυρίζοντας τα, τα τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τα έντερα χωρίς να αφήσουμε πουθενά κενά.
  • Ψήνουμε το κοκορέτσι στα κάρβουνα ή στην ηλεκτρική ψησταριά γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αλάτι, έντερα, ξίδι, ορεκτικά, πιπέρι, συκωταριές
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ανοιξιάτικη συνταγή, νόστιμη συνταγή, ορεκτικά, παραδοσιακη συνταγη, Πάσχα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close