Κοκορέτσι
Αγαπημένος μεζές που έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις όλων των μερακλήδων. Ψήνεται συνήθως δίπλα στο αρνί κι επειδή ψήνεται γρηγορότερα τρώγεται και πρώτο.
Υλικά
- 2 τεμ. συκωταριές 2 κιλά από αρνί ή κατσίκι μαζί με τα έντερα
- ξίδι
- ξερή ρίγανη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τα εντεράκια γυρίζοντας τα από την ανάποδη με τη βοήθεια μιας μικρής σούβλας.
- Πλένουμε καλά τα εντόσθια τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά ενώ τα πασπαλίζουμε με ρίγανη ξερή, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Στη συνέχεια καθαρίζουμε τη σούβλα και περνάμε τα εντόσθια πρώτα με 2 κομμάτια συκώτι, στη συνέχεια πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδια και κάνουμε την ίδια διαδικάσια από την αρχή μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Τρυπάμε την άκρη των εντέρων με τη μύτη της σούβλας γυρίζοντας τα, τα τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τα έντερα χωρίς να αφήσουμε πουθενά κενά.
- Ψήνουμε το κοκορέτσι στα κάρβουνα ή στην ηλεκτρική ψησταριά γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το συνέχεια το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking