Τάρτα με ροκφόρ
Φίνα τάρτα με ροκφόρ και εκλεκτά υλικά που δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο στην παρασκευή της και ταιριάζει ιδανικά για ορεκτικό ενός γιορτινού τραπεζιού, καθώς ελκύει μόνο με την εμφάνιση της!
Υλικά
- 1 τεμ. φύλλο σφολιάτας
- 225 γρ. τυρί κρέμα
- 225 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
- 2 τεμ. αυγά
- 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 120 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 1 κουτ.σουπ. άνηθο
- λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C στον αέρα.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το ροκφόρ στον κάδο του μίξερ με το σύρμα να αφρατέψουν καλά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, τον άνηθο,το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταρτιέρα 24 cm ενώ τη έχουμε βουτυρώσει πρώτα πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα των τυριών μέσα στην ταρτιέρα και ισιώνουμε να πάει παντού με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking