Τυροπιτάκια κουρού με γάλα και ελαιόλαδο

25.1K

 

5 from 1 vote

Τυροπιτάκια κουρού με γάλα και ελαιόλαδο

Για όλες τις ώρες της ημέρας, για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, παντού και πάντα!
Μερίδες 18
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι γ.οχ
  • 200 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 200 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό χλιαρό
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 5 ml ξίδι λευκό (1 κουτ. γλ.)
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κουτ.κοφτό αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αβγού
  • 1 κουτ.σουπ. γάλα
  • σουσάμι

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. φέτα τριμμένη σε πολύ ψιλά κομματάκια
  • 2 κουτ.σουπ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 τεμ. ολόκληρο αβγό

Οδηγίες

  • Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο ρίχνοντας όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε κομμάτι ζύμης στο μέγεθος του αβγού, το βάζουμε στον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με το χέρι ένα μικρό πιτάκι (δεν χρειάζεται πλάστης).
  • Βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γέμισης στην μία άκρη και καλύπτουμε τη γέμιση με το άλλο μισό ζυμάρι, να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουνε τα υλικά.
  • Με ένα πινελάκι περνάμε κάθε κουρού τυροπιτάκι με κρόκο αβγού και γάλα που τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε όταν έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: Ορεκτικό, Πίτα, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, απόκριες, ελαιόλαδο, οικονομική, πάρτυ, Πάσχα, πρωινό, σνακ, σχολικά σνακ, τυρί φέτα, τυροπιτάκια, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Join the Conversation

  1. Βενετία says:

    Είμαι στην συνταγή με τα κουρού με γάλα και ελαιόλαδο, 15 μλ ξύδι δεν είναι ένα κουταλάκι γλυκού. Το κουταλάκι είναι 5. Κ δεν ξέρω τι να βάλω τώρα…5 η 15?????

    1. Βάλε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι

    2. 5 αστέρια
      Το ξύδι από ότι ξέρω είναι για να γίνει το φυλλοβπιο τραγανό το βάζω εγώ στο φύλλο μου 15 θα ήταν μια χαρά από ότι 5ml

      1. Στη συγκεκριμμένη συνταγή μιλάμε για τυροπιτάκια μικρά κουρού και όχι για ολόκληρο φύλλο για πίτα , οπότε τα 5 ml ξίδι είναι ιδανική ποσότητα για αυτή τη ζύμη!

  2. Ελένη says:

    Μπορω να φυλαξω τη ζύμη στο ψυγείο;

    1. Ναι βέβαια μπορείτε για ένα βράδυ σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close