Τυροπιτάκια κουρού χωρίς γιαούρτι

82

Τυροπιτάκια κουρού χωρίς γιαούρτι

Για όλες τις ώρες της ημέρας, για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, παντού και πάντα!
Μερίδες 18
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 20 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 200 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 15 ml λευκό ξύδι (1.κουτ.γλ.)

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αβγού
  • 1 κουτ.σουπ. γάλα
  • σουσάμι

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. φέτα τριμμένη σε πολύ ψιλά κομματάκια
  • 2 κουτ.σουπ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 τεμ. ολόκληρο αβγό

Οδηγίες

  • Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο ρίχνοντας όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε κομμάτι ζύμης στο μέγεθος του αβγού, το βάζουμε στον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με το χέρι ένα μικρό πιτάκι (δεν χρειάζεται πλάστης).
  • Βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού γέμισης στην μία άκρη και καλύπτουμε τη γέμιση με το άλλο μισό ζυμάρι, να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσου καλά και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουνε τα υλικά.
  • Με ένα πινελάκι περνάμε κάθε κουρού τυροπιτάκι με κρόκο αβγού και γάλα που τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
  • Σερβίρουμε όταν έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατηγορία: Ορεκτικό, Πίτα, σχολικά σνακ
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ελαιόλαδο, τυρί φέτα, φρέσκο γάλα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close