Τυρόπιτα πιπεράτη στη φόρμα του κέικ

5.1K

 

Τυρόπιτα πιπεράτη στη φόρμα του κέικ

Μοναδική και πρωτότυπη τυρόπιτα με χρωματιστές πιπεριές στη φόρμα του κέικ που μοιάζει με τυρόπιτα σουφλέ, ιδανική για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς αλλά και για κάθε γιορτινό κάλεσμα!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τα φύλλα:

  • 8 - 10 τεμ. φύλλα Βηρυτού
  • 250 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 250 ml σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 330 ml σόδα αναψυκτικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 τεμ. ολόκληρα αυγά
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 250 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 1 τεμ. πράσινη πιπεριά τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 1 τεμ. κόκκινη πιπεριά τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 1 τεμ. κίτρινη πιπεριά τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
  • 3 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε να ενωθούν μεταξύ τους.
  • Λαδώνουμε πολύ καλά μια βαθιά φόρμα του κέικ (κατά προτίμηση από σιλικόνη για να ξεφορμάρουμε καλύτερα) στον πάτο και τα τοιχώματα με ένα πινελάκι.
  • Απλώνουμε τα φύλλα Βηρυτού στον πάγκο εργασίας και παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το ανοίγουμε κατά μήκος.
  • Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου γέμιση φροντίζοντας να πάει παντού και διπλώνουμε το φύλλο σαν φυσαρμόνικα.
  • Τοποθετούμε το φύλλο από την μια μεριά της βάσης της φόρμας του κέικ και φτιάχνουμε ένα δεύτερο φύλλο κατά το ίδιο τρόπο και το τοποθετούμε από την άλλη μεριά της φόρμας .
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο βάζοντας τη φυσαρμόνικα φύλλου μια από την μια μεριά και μια από την άλλη μεριά μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση των τυριών.
  • Για το τελείωμα φτιάχνουμε δυο φύλλα φυσαρμόνικα χωρίς γέμιση και βάζουμε το ένα από τη μια μεριά και το άλλο από την άλλη μεριά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τη σόδα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να μοιάζουν σαν χυλός.
  • Με τη βοήθεια μια βαθιάς κουτάλας ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των αυγών που ετοιμάσαμε μέσα στη φόρμα του κέικ και αφήνουμε να ρουφήξουν τα φύλλα το χυλό πολύ καλά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα.
  • Όταν είναι έτοιμη η τυρόπιτα την αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε με προσοχή.
  • Τοποθετούμε την πιπεράτη τυρόπιτα σε στρογγυλή πιατέλα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Tip:Μπορούμε να φτιάξουμε  την τυρόπιτα  από το προηγούμενο βράδυ χωρίς να την ψήσουμε για να τραβήξουν τα φύλλα Βηρυτού καλύτερα το χυλό και την ψήσουμε την επόμενη ημέρα. 
Κατηγορία: Ανθότυρο, πίτες, τυρί ρεγκάτο, τυρί φέτα, τυρόπιτα, φύλλα Βηρυτού, χρωματιστές πιπεριές
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, γιορτινό τραπέζι, νόστιμη συνταγή, Πάσχα, τυρόπιτα, τυρόπιτα, εύκολη συνταγή, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close