Ανοιξιάτικη σαλάτα με πασχαλινά αυγά
Με τα πασχαλινά αβγά που τυχόν σας περίσσεψαν μπορείτε να φτιάξετε μια λαχταριστή σαλάτα με λαχανικά που θα αποτελέσει ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα για τη διατροφή σας.
Υλικά
Υλικά για τη σαλάτα:
- 150 γρ. ανθότυρο Κρήτης
- 1 τεμ. μαρούλι
- 1/2 τεμ. αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 τεμ. βρασμένα αβγά
- 10 τεμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 τεμ. αγγούρι κομμένο σε φέτες
- 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε μικρά καρέ
- 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ.σουπ. άνηθο
Για το ντρέσινγκ:
- 1/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ.σουπ. ξύδι λευκό μπαλσαμικό
- 1/2 τεμ. χυμό πορτοκαλιού
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε , πλένουμε και σκουπίζουμε το μαρούλι και κρατάμε μόνο τα τρυφερά φύλλα κόβουμε τα κοτσάνια και στη συνέχεια κόβουμε με τα χέρια σε κομμάτια.
- Βάζουμε το μαρούλι σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στο μπολ με το μαρούλι.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το αγγούρι σε φέτες , την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ ,τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά σε ένα μπολ και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
- Τέλος προσθέτουμε τα αβγά κομμένα στη μέση και στο κέντρο της σαλάτας βάζουμε το ανθότυρο .
- Αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο το ανθότυρο και σερβίρουμε.