Παντζαροσαλάτα με μήλα
Δροσερή σαλάτα με παντζάρια, φινόκιο και πράσινα μήλα , ιδανική για να συνοδεύσει τον τηγανητό μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου και να εντυπωσιάσει με την νοστιμιά της!
Υλικά
- 3 - 4 τεμ. παντζάρια ( βολβούς )
- 1 τεμ. φινόκιο το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες
- 2 τεμ. ξινόμηλα κομμένα σε κύβους
Για το ντρέσινγκ:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ.σουπ. ξίδι λευκό
- 1 δοντάκι σκόρδο
- 2 κουτ.σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την επικάλυψη:
- καρύδια χοντροκομμένα
- φύλλα δυόσμου
Οδηγίες
- Πλένουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους.
- Καθαρίζουμε το φινόκιο από τα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες .
- Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα.
- Σε βαθιά πιατέλα ή μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το φινόκιο, τα πράσινα μήλα και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας στον επεξεργαστή το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι, το σκόρδο, τα φύλλα του δυόσμου , αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Περιχύνουμε τα σαλάτα με το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και φύλλα δυόσμου. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking