Πράσινη σαλάτα με νεκταρίνια και μοτσαρέλα
Τι μπορούν να μας δώσουν τα νεκταρίνια, η ρόκα, η μοτσαρέλα, και το γλυκόξινο ντρέσινγκ με μέλι και μουστάρδα; Μία απίθανη πράσινη σαλάτα για να συνοδεύσουμε όλα τα ψητά κρέατα του καλοκαιριού.
Υλικά
- 3 τεμ. νεκταρίνια χωρίς κουκούτσια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 τεμ. ρόκα σε ματσάκια
- 200 γρ. λόλα κόκκινη
- 4 κουτ.σουπ. αμύγδαλα καβουρδισμένα στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 7- 8 λεπτά
- 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για το ντρέσινγκ:
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ.γλ. μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ.γλ. μέλι
- 15 ml χυμό πορτοκαλιού
- 20 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
Οδηγίες
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά την ρόκα μαζί με την κόκκινη λόλα και βάζουμε τα φυλλαράκια τους σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ με τον αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε φαρδιά σαλατιέρα ή πιατέλα και στρώνουμε τις πρασινάδες , αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με 2 -3 κουτ. σούπας από την σάλτσα που ετοιμάσαμε και ρίχνουμε από πάνω λίγα αμύγδαλα επιπλέον αν θέλουμε και ανακατεύουμε να βραχούν τα σαλατικά.
- Βάζουμε περιμετρικά και στο κέντρο τις φέτες από τα νεκταρίνια και προσθέτουμε την μοτσαρέλα σε κομμάτια εδώ και εκεί επάνω στη σαλάτα.
- Στο τέλος αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγη σάλτσα ακόμη και σερβίρουμε τη σαλάτα κατά προτίμηση δροσερή.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορούμε αντί για νεκταρίνια να χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα ή λευκόσαρκα ακόμη και βερίκοκα αν μας αρέσουν.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking